خشکیدگی شاخه های پسته
سرخشکیدگی درختان پسته
اگر نگوییم مهمترین، به جرات میتوان گفت یکی از مهمترین بیماریهای گریبانگیر باغات پسته سرخشکیدگی درختان پسته است.
تصور عموم بر این است که عوامل قارچی و باکتریایی عامل بروز این بیماری است، درصورتی که علاوه بر عوامل قارچی و باکتریایی عوامل دیگری ازقبیل شوری بیش از اندازه خاک، آلودگی شیمیایی خاک به عناصر سنگین، بیشبود بر، عدم رعایت تغذیه مناسب و استفاده بیش از اندازه کودهای ازته، استفاده از کود مرغی فراوری نشده، استفاده مداوم از روغن ولک، آبیاری نادرست و… از دیگر عوامل دخیل در بروز این بیماری هستند.
پیشگیری
راه حل های زیر تا حد زیادی در پیشگیری و درمان این عارضه موثر است:
1- کاشت ارقام مقاوم مانند بادامی و استخوانی
2- سمپاشی با سموم مسی بلافاصله بعد از هرس قسمتهای خشک شده (کربوکسیلات مس)
3- حداقل یک نوبت در سال سمپاشی با سموم قارچکش در خردادماه و رعایت تناوب در استفاده از قارچکشها (استفاده از تیوفنات متیل گزینه مناسبی برای شروع و درمان است)
4- پرهیز از استفاده بیش از اندازه از کودهای ازته
5- تغذیه درختان از طريق محلول پاشی
6- تامین عناصر میکرو و پتاسیم به روش محلول پاشی (کربوکسیلات پتاسیم گزینه بسیار مناسبی است)
7- محلول پاشی کربوکسیلات کلسیم و سیلیکات پتاسیم در جهت افزایش مقاومت ذاتی درخت
8- ضدعفونی درخت با استفاده از محلول ضدعفونیکننده قارچکش و باکتری کش رادیون
9- محلول پاشی گوگرد مایع کراس لینک شده جهت پیشگیری در طول سال و در زمان هرس زمستانه
10- کاهش شوری خاک با استفاده از گوگرد مایع کراس لینک شده و اسید فولویک
11- استفاده از اسید فولویک، گوگرد مایع کراس لینک شده و پلی آمین جهت کاهش مسمومیت عناصر سنگین و بر موجود در خاک
12- افزایش ماده آلی خاک
13- رعایت فواصل بین آبیاری
14- مقابله موثر و پیشگیری و کنترل ورود آفات مکنده مانند پسیل و…
(0) نظرات