اتمام موجودی
پسته اکبری پسته بسیار کشیده و خوش شکلی هست که تقریبا در تمام دنیا مشتریان خاص خودش را دارد و این موضوع علت های مختلفی می تواند داشته باشد که به نقل از صاحب نظران پسته، به علت راحت پوست شدن این پسته، حس خوبی دارد و در عمل جز پسته های لوکس دسته بندی میشود، از نظر قیمت هم معمولا همیشه یک سر و گردن قیمت بالاتری از پسته های مثل فندقی دارد.درختان پسته اکبری هر سال محصول زیاد نمی دهند و معمولا هر چند سال یک بار باردهی زیاد دارند و این هم مزید بر علت میشود که تقریبا همیشه پسته اکبری اعلا کمتر در بازار موجود باشه و قیمت هم بیشتر خواهد بود.
مزیت های کلی پسته اکبری و دلایل محبوبیت آن:
در صورتی که تازه و دستچین باشه به خوبی بوداده بشه (برشته بشه) مزه ترد و بسیار خوشمزه ای خواهد داشت و این یکی از دلایل محبوبیت آن است.
پسته اکبری کشیده و زیباست و لوکس تر به نظر میرسد و معمولا اشخاص با دیدن پسته زیباتر تصور این را دارند که حتما بهتر است!
پسته اکبری راحت تر پوست میشود و نیاز نیست که برای پوست کردن آن انرژی خاصی به آن وارد کنید و این هم یک حالت لوکس به پسته اکبری بخشیده است و برای خانم های که ناخن بلند دارند زحمتی را برای پوست کردن ایجاد نمیکند!
مزیت های پیوند اکبری برای کشاورزان:
از نظر خواص پسته اکبری نسبت به سایر رقم ها مقاله خاصی در دسترس نبود که بتواند اثبات کند، پسته اکبری به سایر پسته از نظر خواص برتری دارد و همواره نیاز بازار به کشاورز جهت دهی میکند و چند سال اخیر رقم اکبری در ایران مورد استقبال زیادی قرار گرفته، البته لازم به ذکر است که فقط مساله قیمت بیشتر پسته اکبری و مرقوم به صرفگی اقتصادی آن نبوده که موجب ازدیاد این پسته شده، بلکه پسته اکبری مصرف آب کمتر در تابستان دارد و با توجه به خشک سالی های اخیر، این موضوع هم مزید بر علت شده است که کشاورزان به سمت پسته اکبری اقبال داشته باشند.
معایب پسته اکبری برای کشاورزان:
درخت پسته اکبری به نسبت سایر ارقام، درختان تنومندی دارد و بسیار پر برگ ولیکن در مقابل آفاتی مثل پسیل حساسیت بیشتر داشته و در صورت عدم مقابله امکان برگ ریزی دارد ودر آخرین روزهای فصل برداشت بیشترین آفت افلاتوکسین جذب این نوع پسته میشود.در عین حال صادرات آن برای بازار کشورهای هند و عربی گزینه مناسبی میباشد.
سال آوری در درختان اکبری معمولا همیشه اتفاق می افتد و حتی با وجود رسیدگی کافی به درختان، امکان برداشت فراوان از درختان به صورت هر ساله محتمل نیست و در بهترین حالت سال آور و سال نصف و نیمه آور داریم!
درختان پسته نیاز به سرمای زمستانه به اندازه های مختلف دارند تا بعد از سپری شدن آن درخت بیدار شود،برای درختان اکبری نیاز سرمایی حدود 1200 ساعت دمای زیر 6 درجه در زمستان است که معمولا هیچ زمانی تامین نشده است (حداقل 15 سال اخیر).