مربای چقاله پسته
پوست پسته خاصیت آرام بخش دارد و تسکین دهنده معده است. پوست پسته تازه، برای درمان بواسیر مفید است و باعث تسکین درد و تخفیف بیماری می شود.
مواد لازم برای تهیه مربای چقاله پسته
- چغاله پسته = یک کیلوگرم
- شکر = ۱/۵ کیلوگرم
- آب = ۴ پیمانه
- وانیل یا دانه هل = ۵-۶ عدد
- جوهر لیمو = ۱/۴ قاشق چایخوری
- گلوکز = ۲-۳ قاشق سوپخوری
باید پسته هایی را انتخاب کنید که مغزش سفت و بسته نباشه بعد چقاله ها رو باید بشکنید و بعد آنها رو به مدت 6 ساعت داخل مخلوط دو لیتر آب ۲ قاشق سوپخوری نمک میریزیم برای اینکه چغاله ها سبز بمونن.
بعد از گذشت 6 ساعت که از آب و نمک خارج کردیم باید آنها را آبکش کنید و بعد به مدت 3 ساع در آب سرد بگذاریم برای اینکه حین پختن چقاله ها جمع نشوند می تونید با سوزن دو طرف اونا رو سوراخ کنید.
در این مرحله از تهیه مربای چقاله پسته باید یک قابلمه پر از آب را روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا بجوشد بعد از اینکه آب جوش آمد چقاله ها را داخل آن ریخته و اجازه می دهیم تا به مدت 2-3 دقیقه بجوشد بعد آب آن را خالی می کنیم. (مرحله جوشاندن را 4 بار تکرار کنید تا تلخی آن گرفته شود).
پس از طی مراحل فوق باید یک قابلمه دیگر را پر آب رو با شکر به مدت 15 دقیقه بجوشانید و در طی جوشیدن چند بار محلول را هم میزنیم تا شکر خوب حل شود و بعد از اینکه شروع به جوشیدن کردن باید پسته ها را داخل آن ریخته و میگذاریم با حرارت ملایم بجوشد.
بعد از اینکه شربت غلیظ شده و قوام یافت نوبت به اضافه کردن وانیل و هل میرسه و برای اضافه کردن جوهر لیمو باید 1 قاشق از آن را داخل یک قاشق مرباخوری آب سرد حل کنید و با گلوکز به مربا اضافه نمایید. (اضافه کردن گلوکز سلیقه ای است).
حالا مربا چقاله پسته رو از روی حرارت برداشته و بگذارید که یک شب بمونه البته فراموش نکنید که روی قابلمه دم پخت بذارید.
اگه دیدین شربت رقیق هست پسته ها را در صافی ریخته و فقط شربت را یکی دو جوش بزارین بجوشه تا قوام بیاد بعد با پسته ها مخلوط کرده و بعد از سرد شدن در شیشه مربا بریزید.
میتونید وقتی کار مرباتون تموم شد پسته خام را بعد از اینکه یک چاک در مربا دادین توی مربا قرار بدین بعد بریزین در شیشه های مربا ، این مربا با مغر پسته خام بسیار دلچسب و مجلسی میشه و میتونید در مهمونی ها ازش استفاده کنید.
(0) نظرات