پسته آبخندان
یکی از اصلی ترین معیارهای ما برای انتخاب پسته مناسب، خندان بودن آن است. اینکه پسته ایرانی مرغوب را با دهان باز و خندانش میشناسند، موید این مطلب است که در سایر نقاط دنیا نیز پسته خندان نماد ظاهری پسته خوب و با کیفیت است.
در هنگام برداشت محصول پسته ممکن است ناگزیر با پسته سربسته ای و یا نه چندان خندانی مواجه شویم که شرایطی مناسب برای خندان شدن آنها فراهم نشده باشد، از جمله ی این شرایط می توان به وضعیت آبوهوا، خاک نامناسب و فقیر، زمان برداشت نامناسب آفات پسته و … اشاره کرد.
نکته ای که در اینجا سعی در تبیین و روشن نمودن آن داریم، این است که متاسفانه پسته را میشود به روشهایی غیر طبیعی و نامناسب از لحاظ بهداشتی، به پسته خندان تبدیل کرد.
یکی از رایج ترین روش های خندان کردن پسته، آبخندان کردن آن است. در این روش پسته دهن بست را در داخل استخر یا ظرف بزرگ مخصوص که دارای آب سرد قرار می دهند.
پسته های به اصطلاح دهان بست چند ساعتی در آب سرد می مانند و سپس آن را از آب سرد خارج نموده و در مقابل هیترهای که باد گرم تولید می کنند قرار داده تا پسته خشک شود.
در اثر اختلاف دمای زیاد، پوست پسته در اثر شوک ایجاد شده از طرف دهانه پسته شروع به باز شدن می کند و به صورت مصنوعی خندان می شود.
در فرآیند آب خندان شدن پسته به دلیل نفوذ آب عمدتا کثیف و غیر بهداشتی به زیر پوست مستحکم پسته، بستر مناسبی برای رشد و نمو انواع کپک ها (کپک مواد آفلاتوکسین : سمی خطرناک و سرطان زا)، باکتری و میکروب ایجاد می کند.
همچنین با قرار گرفتن پسته در دمای کم و سپس زیاد موجب کاهش کیفیت، طعم، تازگی و طراوت پسته می شوند و بعضی فروشندگان پسته برای از بین بردن این ویژگی های منفی اقدام به بو دادن و شور کردن پسته می کنند.
بنابر این در هنگام خرید پسته سعی کنید، پسته خام را خریداری کنید.
تفاوت پسته آب خندان با خندان
خاطرنشان میشود این دو نوع پسته (خندان طبیعی و آبخندان مصنوعی) تفاوتهای اساسی دارند که میتوان با داشتن آگاهی از آن به شناخت پسته خندان مصنوعی مسلط بود و آنها از این قرارند.
1- از آنجایی که مغزپسته دهن بسته به اندازه کافی رشد نکرده است، لذا می توان پوست استخوانی آن را با فشار اندک بست.
2- سطوح داخلی این اقلام طیف رنگی تیرهتری دارند.
3- پوست نازک و لطیف مغز به راحتی جدا میشود.
4-ممکن است در مزه آن ردی از رطوبت حساس شود.
از آنجایی که بیشترپسته آمریکا دهن بسته می باشند آمریکایی ها با استفاده از تکنولوژی آب خندان کردن پسته ها را خندان می کنند آنها به آب خندان کردن پسته به اصطلاح واتراوپن می گویند .
(0) نظرات