کاشت،برداشت...

   اکثرا بر این باورند که پرورش پسته یک کار مشکل و سخت است در حالیکه سخت در اشتباه هستند.در این مقاله قصد داریم تا پرورش پسته را بصورت کامل و از ابتدا تا بسته بندی و فروش آن برای شما شرح دهیم:

 

  تنها نکته ی قابل توجه برای پرورش پسته ، بلند مدت بودن دوره ی رشد آن است. وقتی پرورش پسته را شروع میکنید تا زمانیکه به یک محصول مناسب برسید باید بین 5 تا 8 سال صبر کنید. اما با توجه به ارزش بالای پسته و توانایی صادراتی آن میتوان گفت که واقعا ارزش صبر کردن و منتظر ماندن برای یک محصول خوب را دارد. اگر آماده ی تحمل کردن این صبر هستید، در ادامه ی مقاله ی با ما همراه باشید !

 

مکان مناسب برای کاشت پسته کجاست؟

 

  مناطق مناسب پرورش پسته منطقه هایی هستند که زمستان های سرد داشته باشند. اما نه زمستانی که یخبندان است. همچنین آن منطقه باید تابستانی گرم و مقداری هم باران داشته باشد. مکان های بیابانی نیمه خشک مناطق ایده آلی هستند. پسته ترجیح میدهد دمای هوا بیش از 37 درجه سانتیگراد باشد. همچنین پسته مناطق مرتفع را دوست ندارد. چون مناطق مرتفع اغلب درجه حرارت پایینی دارند و پسته در حرارت کمتر از 9 درجه زیر صفر دوام نمیاورد. مناطق مرطوب هم برای کاشت و پرورش پسته مناسب نیستند.

 

نهال پسته بکارم یا دانه ی پسته را؟

  شما میتوانید هم دانه ی پسته بکارید و هم نهال پسته بکارید. کاشتن دانه پسته ممکن است چندی سال طول بکشد تا به نتیجه برسد. به خاطر همین اگر شما کم صبرهستید ، توصیه میکنم ازنهال های پسته استفاده کنید.

 

جفت جفت بکارید!

 

  برای تولید آجیل درخت ماده پسته نیاز به درخت نر دارد. بصورت معمول و تجربی شما نیاز دارید تا به ازای هر 15 درخت ماده ، 1درخت نر بکارید.اما مشکل اینجاست که تشخیص نهال نر و ماده از هم تا قبل از 7 سال کار دشواری است. اغلب برای اینکه مطمئن شوند که یک نهال پسته درمیان نهال های ماده قرار دارد ، چندین نهال به ظاهر نر میکارند تا مطمئن شوند حتما یک نهال نروجود دارد.

  گروهی از محققان کشورمان موفق شدند با استفاده از روشهای زیست فناوری، جنسیت گیاه پسته را در مراحل ابتدایی رشد مشخص کنند.

  به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خوزستان، شاید خیلی‌ها ندانند که در بعضی از گیاهان، نرها و ماده‌ها از هم جدا هستند؛ برای مثال درخت نخل خرما یا نر است یا ماده و این موضوع را فقط هنگام گل‌دهی آن‌ها می‌توان متوجه شد.

  به این گونه گیاهان اصطلاحاً دوپایه گفته می‌شود؛ یعنی یک پایه نر و یک پایه ماده. در چنین گیاهانی میوه (در گیاه ماده) فقط هنگامی تولید می‌شود که دانه گرده از پایه نر به طریقی مثلا با استفاده از نیروی باد و ... به آن برسد.

  این موضوع -یعنی جنسیت گیاهان- برای دانشمندان حوزه علوم ژنتیک و اصلاح نباتات بسیارمهم است و طبعاً وجود روشهایی که به وسیله آن‌ها بتوان قبل از به گل رفتن گیاه، جنسیت آن را مشخص کرد بسیار حائز اهمیت است. در این میان گروهی از محققین کشورمان موفق شده‌اند با استفاده از روشهای زیست فناوری (بیوتکنولوژی) جنسیت گیاه پسته را در همان مراحل اولیه رشد مشخص کنند.

  نتایج این پژوهش که در مجله علمی کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز به چاپ رسیده است، نشان می‌دهد روشی به نام «اسکار-پی سی آر» می‌تواند به شکلی مؤثر در شناسایی جنسیت پسته کمک کرده و صرفه‌جویی بسیاری را از لحاظ زمانی و اقتصادی حاصل کند.

 

فاصله ی درختان پسته:

 

  درخت پسته میتواند تا 10 متر رشد کند پس هنگام کاشت باید حواستان به فاصله ها باشد. نهال را با فاصله ی 4 تا 5 متر از هم بکارید و بین ردیف به اندازه ی 5 تا 6 متر فاصله بگذارید. دقت کنید در اطراف نهال شما سیم برقی یا جسن های دیگر مزاحمت ایجاد نکنند.

 

انتقال نهال های پسته به بیرون:

 

  نهال ها تا 3 یا 4 سالگی میتوانند داخل گلدان ها زندگی کنند.البته در این مدت باید حواستان به مواد مغزی خاک باشد و خاک را تقویت کنید. بعد از آن حتما باید آنها را در باغ بکارید. زمان مناسب برای انتقال نهال پسته فصل پاییز یا بهار است.

  قدم بعدی حفرگودال برای کاشتن نهال پسته است. گودالی که حفرمیکنید باید دوبار ارتفاع ریشه ی شما عمق داشته باشد و همچنین دوبرابر قطر توپ ریشه پهنا داشته باشد. این مقدار برای این است که ریشه های نهال شما به اندازه کافی فضا برای رشد داشته باشند . قبل از کاشت خاک را از نظر میزان اسیدیته و مقدار مواد مغزی بررسی کنید.گیاه را داخل گودال قرار دهید و آنرا بصورت عمودی نگهدارید و خاک اطراف ریشه آنرا با خاک کنید.

بعد از قرار دادن نهال حتما آبیاری کنید تا منفذ های خالی مانده از آب پر شوند و اینگونه از پوسیدن ریشه ها جلوگیری کنید.

نیاز آبی پسته:

 

  درخت پسته با مناطقی که آب فراوان ندارند براحتی کنار می آید. شما لازم نیست آبیاری را بصورت روزانه یا حتی هفتگی انجام دهید. خاک محل کشت باید در فاصله بین دو آبیاری خشک شود. در ماه هایی که بارش باران دارید نیازی به آبیاری درخت تان نیست. اما برای ماه هایی که بارندگی کم است نیاز به آبیاری دارید. اگر بصورت ماهیانه درخت تان را آبیاری میکنید باید توجه کنید که آبیاری به اندازه کافی عمیق باشد تا ذخیره مناسبی برای ادامه داشته باشد. بهترین حالت آبیاری برای درخت پسته یک هفته در میان است. مراقب زرد شدن برگ درختان باشید. زرد شدن برگ ها گاهی بدلیل رطوبت و آب زیاد رخ میدهد.

  در زمستان درخت تان به خواب میرود و نیازی به آبیاری ندارد. پس از دی ماه به بعد نیازی به آبیاری ندارید و باید منتظر بهار باشید.

کود دهی به پسته:

 

  بهترین زمان برای کود دهی به درخت پسته ، فصل بهار است. بعد از عبور کردن از زمان سرما و خطربرگشتن سرما بهترین موقع برای کود دهی است. این کار به شکوفایی و رشد بیشتر و سریعتر درخت تان کمک میکند. کود 10-10-10 را امتحان کنید. این کود علاوه برمواد معدنی و ارگانیک شامل ازت ، فسفر ، پتاس کلسیم ، آهن و منیزیم است. به ازای هر 2 سانتی که درختان قطر دارد ، نصف فنجان کود برای آن بریزید.

  کود را در فاصله 30 سانتی متری درخت و در زیر خاک قرار دهید و بعد از کود دهی آبیاری کنید تا استفاده از آن برای درخت آسان شود. در هر سال دوبار کوددهی کنید و سعی کنید این کود دهی در مدت رشد باشد. هرگز بیش از 5 فنجان به درختان کود ندهید این باعث آسیب رساندن به درخت میشود.

این مقاله ادامه دارد...

(0) نظرات
کد را وارد کنید reloadrecaptcha