مضرات احتمالی پسته

  پسته در داخل شکلات ها، بستني ها، شيريني ها، دسرها، پلوها، خورش ها و... استفاده مي شود. احتمالا همه شما از خواص بي نظير پسته اطلاع داريد اما شايد برايتان جالب باشد که بدانيد اين مغز خوشمزه براي برخي از افراد مضر است و با عوارض فراواني همراه است.


طبع پسته :

 

  ازنظرطب سنتي طبع مغز پسته گرم و خشک است و براي افراد گرم مزاج مناسب نيست. اين افراد براي رفع گرمي و خشکي آن مي توانند پسته را همراه با سرکه ، انار ترش و يا برگه زردآلوي ترش مصرف نمايند.

 

افزايش وزن:

 

  مصرف منظم و متوسط پسته براي مديريت وزن بسيارمفيد است چرا که اين پسته ها ما را به مدت طولاني تري سير نگه مي دارند و ميل ما به خوردن دوباره کاهش مي يابد و در نتيجه چاقي را کنترل مي کند. با اين حال، بايد به خاطر داشته باشيد که پسته از کالري بالايي برخوردار است و 100 گرم پسته مي تواند حدود 562 کالري را تأمين کند که اين حتي بيش از يک چهارم از کالري مورد نياز روزانه بدن ما (براساس رژيم غذايي 2000 کالري) است.


افزايش فشار خون:

 

  پسته به شکل طبيعي حاوي مقدارزيادي سديم نيست و در حقيقت مقدار سديم موجود در پسته هاي طبيعي تقريباً 0 تا 2 ميلي گرم سديم درهراونس پسته است. با اين حال، پسته هاي بو داده سرشارازسديم مي باشند (حدود 121 ميلي گرم سديم در هر اونس) زيراآنها با نمک ترکيب مي شوند (که منبع اصلي سديم است).

  اين سطح سديم بد نيست و درحقيقت بدن ما به حدود 1500 ميلي گرم تا 2400 ميلي گرم سديم درروز نياز دارد؛ زيرا سديم نقش مهمي در حفظ تعادل الکتروليت بدن دارد و همچنين به انتقال ضربان هاي عصبي به عضلات کمک مي کند. انقباضات، نيز فشار خون را تحت تأثير قرار مي دهد. مصرف سديم بيش از حد خطرناک است زيرا باعث بالا رفتن فشار خون مي شود و همچنين خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي عروقي را نيز افزايش مي دهد.

 

ايجاد برخي مشکلات گوارشي:

 

  فيبرهاي غذايي موجود در پسته، آن را براي معده ما بسيار مفيد مي سازد؛ زيرا اين گياه درحفظ صحيح حرکت روده ما و دور ماندن از يبوست نقش مهمي دارند و در نتيجه سيستم گوارشي ما را سالم نگه مي دارند.

  افرادي که به فروکتان حساسيت دارند بايد از مصرف پسته خودداري کنند؛ زيرا اين امر مي تواند باعث مشکلات گوارشي مانند نفخ، اسهال، يبوست، و درد شکم شود. بسته به مقدار پسته هاي مصرف شده، اين واکنش هاي آلرژيک مي توانند خفيف يا شديد باشند.

  افرادي که به گروه آجيل ها حساسيت دارند (مانند حساسيت به بادام ، گردو ، بادام زميني ، فندق و غيره) بايد از خوردن پسته خودداري کنند؛ زيرا احتمالاً به پسته نيز حساسيت خواهند داشت..

  برخي ازعلائم رايج آلرژي به آجيل شامل ايجاد لکه هاي قرمزپوست ،درد شکم، اسهال، حالت تهوع، گرفتگي، استفراغ، مشکل در بلع، خارش دهان، گلو، چشم، پوست و نواحي ديگر بدن، مشکل در تنفس، احتقان بيني و غيره مي باشد.

  دربعضي موارد، آلرژي به آجيل مي تواند کشنده باشد و باعث ايجاد شوک آنافيلاکسي شود، که يک واکنش آلرژيک تهديد کننده زندگي است که مي تواند باعث ايجاد مشکل در تنفس، فشار خون پايين، بيهوش شدن، ضربان ضعيف قلب و غيره شود و گاهي اوقات حتي مي تواند باعث مرگ شود.


نامناسب براي کليه ها:

 

  لازم به يادآوري است که پتاسيم بيش از حد براي کليه هاي ما بد است و افرادي که از بيماري کليوي رنج مي برند بايد از مصرف زياد پتاسيم در رژيم غذايي خودداري کنند؛ زيرا کليه هاي آنها در ازبين بردن پتاسيم اضافي از بدنشان چندان مؤثر عمل نمي کند.

  پتاسيم بيش ازحد نه تنها براي کليه ها مضر است بلکه مي تواند تهوع، ضعف، نبض آهسته، ضربان قلب نامنظم، نارسايي قلبي، کم آبي، ديابت نوع 1، بيماري آديسون و خونريزي داخلي ايجاد کند. به دليل خطرات سلامتي ناشي از مصرف مقادير زياد پتاسيم، براي ما مهم است که مطمئن شويم که ما به مقدار کم، پسته مي خوريم.

 

ممکن است خطر سنگ کليه را افزايش دهد:

 

  مصرف متوسط پسته نه تنها براي افرادي که از بيماري کليوي رنج مي برند بلکه براي افراد سالم که مي خواهند خود را از خطر سنگ کليه نجات دهند نيز سودمند است.

  پسته حاوي مقدارمتوسط اگزالات در حدود 10 تا 25 ميلي گرم در هر اونس) و متيونين (که به سيستئين، يک اسيد آمينه تبديل مي شود) است و مصرف آنها به مقدار زياد ممکن است خطرابتلا به سنگ اگزالات کلسيم و سنگ کليه کيستين را افزايش دهد.


ممکن است باعث آلرژي آفلاتوکسين شود:

 

  پسته گاهي اوقات مي تواند توسط آفلاتوکسين آلوده شود که يک ماده سرطان زا محسوب مي شود که توسط قارچ آسپرژيلوس فلاووس هنگام رشد و ذخيره پسته در محيط مرطوب و گرم توليد مي شود.

  مصرف پسته هاي آلوده شده توسط آفلاتوکسين به طور طولاني مدت مي تواند خطر ابتلا به سرطان در موجودات را افزايش دهد، همچنين مشخص شده است که اين ماده با خطر ابتلا به هپاتيت B و سرطان کبد نيز ارتباط دارد. قارچ هاي مسئول آفلاتوکسين به راحتي با چشم غير مسلح قابل رويت نيستند اما با نور UV قابل شناسايي هستند. با تفت دادن پسته مي توان خطر آفلاتوکسين را به حداقل رساند زيرا بو دادن باعث کاهش چشمگير ميزان آفلاتوکسين موجود در پسته مي شود.


افزايش خطر آکريلاميد:

 

  بوداده کردن پسته براي به حداقل رساندن خطر آفلاتوکسين و باکتري سالمونلا مؤثر است، اما درعين حال ممکن است منجر به تشکيل آکريلاميدها شود. آکريلاميد يک سرطان زاي احتمالي است که ممکن است خطر ابتلا به سرطان در انسان را افزايش دهد، اما تاکنون شواهد کافي براي حمايت از ارتباط بين مصرف پسته بو داده و سرطان وجود ندارد.

 

خطر بالاي منگنز:

 

  پسته منبع خوبي ازمنگنز است که يک ماده مغذي مهم مي باشد که در تشکيل بافت هاي مفاصل، جذب کلسيم، تنظيم سطح قند خون، متابوليسم چربي ها و کربوهيدرات ها، عملکرد مناسب غدد تيروئيد و غيره نقش عمده اي دارد. سطح بالاي منگنز براي سلامتي ما مضر است؛ زيرا مي تواند منجر به سردرد، لرزش، از دست دادن اشتها، گرفتگي پا، توهم و اختلالات عصبي شود.

به دليل خطرات سلامتي مرتبط با مصرف بالاي منگنز، براي ما مهم است که از مقادير متوسط پسته استفاده کنيم. علاوه بر اين، افرادي که از پارکينسون، هيپرمانژانسمي، پلي سيتمي و بيماري هاي مزمن کبدي رنج مي برند، بايد از مصرف غذاي غني از منگنز خودداري کنند.


مضرات فيبر زياد براي معده:

 

  فيبررژيم غذايي موجود درپسته براي معده ما مفيد است و به سالم ماندن سيستم گوارش ما کمک مي کند اما وجود فيبرهاي غذايي بيش از حد براي معده ما بد است و مي تواند باعث اسهال، درد شکم و گرفتگي، سوء جذب، درد روده و سندرم روده تحريک پذير شود.

 

باعث آلودگي خون مي شود:

 

  مصرف زياد پسته سبب افزايش مقدار ازت خون و بدن شده و به همين دليل موجب آلودگي خون مي شود.

 

چه کساني اصلا پسته نخورند:

-مصرف پسته براي افراد گرم مزاج مضر است زيرا طبيعت پسته ، گرم و خشک است.

-مصرف پسته به دليل طبيعت گرم آن احتمال بروز کهير و جوش هاي پوستي را افزايش مي دهد.
-مصرف پسته براي افراد دچار ضعف و نارسايي کبد مضر است .
-مصرف پسته براي افراد مبتلا به حساسيت ، مناسب نيست.
-مصرف پسته به دليل داشتن چربي بالا و هضم دشوار براي کساني که معده اي ضعيف دارند مضر است.
-مصرف پسته براي افراد داراي تري گليسيريد بالا مضر است.
-افراد مبتلا به ديابت و نقرس و ناراحتي کليه نيز بهتر است از مصرف پسته خودداري کنند.


آيا مصرف داروي پسته هنگام بارداري بي خطر است؟

بله.

 

مقدار مصرف مجاز پسته در دوران بارداري:

 

  مصرف پسته شور و بو داده براي خانم هاي باردار مناسب نيست اما خانم هاي باردار مي توانند10-20 عدد پسته خام در روز مصرف کنند. مصرف بيش از حد پسته منجر به چاقي مادر مي شود و ممکن است خانم باردار را با مشکلاتي مانند دل درد و اسهال و يا نفخ مواجه کند. مصرف پسته به خانم هاي بارداري که به آجيل حساسيت دارند توصيه نمي شود؛ زيرا تاثيرات منفي روي جنين آنها مي گذارد.

 

آيا مصرف داروي پسته هنگام شيردهي ايمن است؟

بله.

 

پسته خام بخوريم يا بو داده؟

 

  مصرف روزانه پسته بو داده و نمک زده موجب افزايش احتمال ابتلا به فشار خون مي شود. نصف فنجان از پسته شور منجر به دريافت263 الي 526 ميلي گرم سديم و به همين علت سبب افزايش فشارخون مي شود پس بهتر است پسته خام مصرف نماييد.

(0) نظرات
کد را وارد کنید reloadrecaptcha